Szemet gyönyörködtető bolyongások

Ez a bejegyzés inkább vizuális élményt nyújt majd, mint sok olvasnivalót. Jártunk egy-két szép helyen a közelmúltban, erről hoztunk nektek néhány képet. Mostanában nem vittük túlzásba a programozást, mivel csakis arra tudunk gondolni, hogy a jövő hévégén közel 3 hétre hazarepülünk! Így nemsokára épp csak egy kicsi blog-szünet következik, amíg feltöltődünk lelkileg a családunktól, testileg pedig a bejglitől. :)

Nade nézzük, hol kóboroltunk mostanában.

Nishiyama park

A Nishiyama parkot egyik hétköznap néztük ki úticélnak Bombóval. Délután indultunk neki az egy állomásra és egy hosszabb sétára lévő helynek, de sajnos kismotorral. Mire odavergődtünk, negyed óra múlva felcsendült a zene, hogy a park bezár…17:00-kor. Nagyon furcsa nekem ez a park nyitva tartás, de valóban acél kerítéssel zárták körbe, így gyorsan el kellett húznunk a csíkot, ha nem akartunk ott éjszakázni. De nem adtuk fel, november 2-án már reggel nekivágtunk az útnak, így ott töltöttük a délelőttöt.

img20221014164034.jpg

A park a negyedik helyet foglalja el a Tripadvisor-on Toyota ajánlott zöldterületei között, s nem is ok nélkül. A terület gondozását nagyon komolyan vették, volt egy főépület – ahol például etetnivalót vásárolhattunk a halaknak - , illetve mellette egy gyönyörű üvegház. Ez Zsombi kedvence volt, mert megtaláltuk benne a hét törpét. :) Még egy hangulatos kis asztalkát is berendeztek ott, ahol megpihenhetett az ember.

Képgaléria 1 - Az üvegház - Kattintásra nyílik

Az üvegház mellett egy mediterrán hangulatot idéző virágos-mozaikos kert volt, ez pedig az én abszolút kedvencem volt.

Képgaléria 2 - Mediterrán kert - Kattintásra nyílik

Ezután keresztül-kasul kalandoztunk az egész parkon, futkároztunk, fűben gurultunk, botot gyűjtöttünk, halacskákat etettünk, óriási köveken ugráltunk. Nagy bánatunkra a hét törpe után Hófehérkét már nem találtuk meg, de a gyönyörű növényzet és a meleg napsütés kárpótolt minket.

Képgaléria 3 - A park szegletei - Kattintásra nyílik

Őszi Kuragaike

November 24-én még mindig nem kellett fáznunk, így újabb hétköznapi kalandozásra indultunk kisfiammal. A szívünk csücske Kuragaike parkot céloztuk meg, de ezúttal nem a pihenő placcos, játszóházas részét, hanem az állatsimogatós, farmos, kirándulós felét.

A gördülékeny vonat+buszozás után célba is vettük a Dude Ranch paciait, de út közben azért tiszteletünket tettük a folyton ott szobrozó piros mozdonynál is. Olyan korán érkeztünk, hogy még csak a póniméretű gyapjas lovakban gyönyörködhettünk, de szépen lassan a gondozók előhozták a kecskéket, birkákat, nyuszikat, tengerimalacokat is. Jó egy órát eltöltöttünk az állatok körül, én napoztam, illetve próbáltam szebbnél szebb képeket készíteni, Zsombi gazda pedig rendíthetetlenül lapátolt mindenhol.

Képgaléria 4 - A Dude Ranch - Kattintásra nyílik

Ezután felmásztunk a meredek lépcsősoron, aminek tetejéről gyönyörű kilátás tárult elénk nem csak az egész parkról, de Toyota-ról is. A magasban tettünk egy körsétát, ami alatt Zsombi el is szunyókált.

Képgaléria 5 - Őszi séta - Kattintásra nyílik

Ébredés után pedig természetesen megvolt az elmaradhatatlan játszóház-ugrálás-focizás-sütizés kombó is. Az egyik legjobb napunk volt. :)

img20221124143841.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://japanbanazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr9317994900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Big(s) in Japan

Egy család 10 hónapos kalandja Japánban. Útinapló, és néhány - talán - jótanács az ide vágyóknak.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása